Valpreventieprogramma In Balans (65+)

'In Balans' is bedoeld voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, nog zelfstandig wonen en zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen. Door het programma krijgen senioren meer zelfvertrouwen en staan ze steviger op hun benen. Ook hebben zij minder kans om te vallen. 
Het programma is gebaseerd op een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training (dat is onderdeel van het Valtrainingsprogramma, zie onderaan dit bericht); leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan horen wél bij het programma In Balans.
In Balans wordt georganiseerd door Beweegteam Woerden, Fysiotherapeuten Maatschap Woerden en Fysio-Aktief. 

De opbouw van het In Balans-programma is als volgt. De cursus start met een informatiebijeenkomst. Bij de informatiebijeenkomst wordt een voorlichting over het programma gegeven. De informatiebijeenkomst in kosteloos, als u besluit zich in te schrijven voor de cursus dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage van 75 euro.

Na de voorlichtingsbijeenkomst starten de eerste trainingen die worden begeleid door ervaren fysiotherapeuten. De trainingen zullen dertien weken duren, twee maal per week. Tijdens deze 13 weken leert u steviger op uw benen te staan en in balans te blijven. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. Na afloop van de trainingen kunt u nog gezellig een kop koffie of thee drinken. 

In april 2020 start weer een volgende groep In Balans.De informatiebijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 april 2020 om 14.30 uur tot 16.00 uur in het Brediushonk aan de Kievitstraat 40 in Woerden. De exacte dagen en tijden van de trainingen hoort u ook op de informatiebijeenkomst.

'Woerden in Balans' is bekroond met subsidie!

Het succesvolle programma is inmiddels beloond met ‘Sportimpuls’, een subsidie via ZonMw. Dankzij de Sportimpuls zijn er middelen om uit te breiden naar andere wijken en dorpen en meer zorgverleners op te leiden om zo het valrisico binnen de gemeente Woerden te verlagen. 

Meer informatie over In Balans?

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met onze collega Maarten Stiggelbout, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel: 06 34443230. Maarten is vanuit Beweegteam Woerden projectleider van 'Woerden in Balans'. 

 

Valtraining Woerden (cursus start in het najaar van 2020)

Tijdens de cursus Valtraining leert men op een veilige manier valtechnieken op een dikke mat met als doel val gerelateerde blessures te beperken. Iedereen oefent op zijn/ haar eigen niveau. 
Valtraining bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten van 1 uur, éénmaal per week. Aan deze groepstraining kunnen maximaal 5 personen meedoen. 

Valtraining wordt gehouden bij de Fysiotherapeutenmaatschap Woerden, Polanerbaan 2 (Antonius ziekenhuis), 3447 GN, Woerden.
Kosten bedragen €75,- per persoon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Fysiotherapeutenmaatschap Woerden, door te bellen naar 0348-427250

afbeelding In Balans

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media