Pauzesport: Sportsterren

Sportsterren is een interventie die zich richt op kinderen uit groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. Sportsterren heeft als doel om kinderen meer en gevarieerder te laten bewegen tijdens de schoolpauzes, Tussen schoolse opvang (TSO) en Buitenschoolse opvang (BSO).

Op een ongedwongen en vrije manier komen kinderen in veel verschillende sport- en spelsituaties. Sportsterren deelt het speelplein op in vijf speelzones. Elke zone heeft een eigen speelthema en een eigen kleur. Naast het indelen van het speelplein krijgt de school de beschikking over een grote kist vol sport- en spelmaterialen. Voor elke speelzone zitten er meerdere materialen in de kist. Er zijn vijf verschillende kisten, met allemaal dezelfde structuur maar ander sport- en spelmateriaal. Na elke schoolvakantie rouleren de kisten tussen de deelnemende scholen, waardoor de variatie in materialen zeer groot is.

De interventie Sportsterren is door Loket Gezond Leven erkend als ‘Goed Beschreven’ interventie. Met deze landelijke erkenning is Sportsterren positief beoordeeld op de kwaliteit en uitvoerbaarheid van de interventie. Sportsterren is tevens een goede interventie om te voldoen aan het criterium dat gesteld wordt aan de fysieke en sociale omgeving bij het vignet Sport en Bewegen voor een Gezonde School. 

Sportsterren is ontwikkeld vanuit de praktijk en is een initiatief van Stichting Welzijn Woerden. Meer informatie over Sportsterren via: Stephan Hoes

Sportsterren

0
0
0
s2sdefault

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media