Sport en spelen in de buurt: Speelbos Molenvliet, Bredius en Speelgarage

 
Speelbos (Molenvliet)

 

In het Speelbos in wijkpark Molenvliet wordt de verbinding gelegd tussen stad en land (groen), er is een educatieve component en de natuurbeleving wordt gestimuleerd. Het Speelbos is vrij toegankelijk en heeft een open karakter. De Speelbos activiteiten vinden plaats in het hele wijkpark.

Om de komst naar het Speelbos te stimuleren worden er wekelijks activiteiten georganiseerd op de woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur en zijn er regelmatig extra activiteiten of evenementen in de vakantieperioden. Voorbeelden van de activiteiten zijn levend stratego, vissen of vuur maken. De activiteiten variëren per week. De activiteiten worden begeleid worden door het Beweegteam, maar er is geen permanent toezicht aanwezig. Of een kind geschikt is voor deelname wordt door de ouders bepaald. Gezien het water in de omgeving is een zwemdiploma wel aan te bevelen. Deelname aan de activiteiten geschiedt altijd op eigen risico.

Houdt voor meer informatie en het actuele programma, de facebookpagina van het Speelbos in de gaten!

Voor de ontwikkeling en promotie van het Speelbos en de activiteiten werken we samen met diverse partijen waaronder NME en het project ‘Groen doet Goed’, Hart voor Woerden, Stichting Woerden Actief, de Gemeente Woerden, inwoners, commerciële partijen en de basisscholen.

header foto2

Speelbos (Brediuspark) 

 

Ook in het Speelbos in het Brediuspark wordt de verbinding gelegd tussen stad en land (groen), 
is er een educatieve component aanwezig en wordt de natuurbeleving gestimuleerd.
Het Speelbos is vrij toegankelijk en heeft een open karakter.

foto speelbos bredius

Om de komst naar het Speelbos te stimuleren worden er wekelijks activiteiten georganiseerd op de woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur (verzamelen bij het trapveldje naast de speeltuin) en zijn er regelmatig extra activiteiten of evenementen in de vakantieperioden. Voorbeelden van de activiteiten zijn levend stratego, vissen of vuur maken. De activiteiten variëren per week. De activiteiten worden begeleid worden door het Beweegteam, maar er is geen permanent toezicht aanwezig. Of een kind geschikt is voor de

elname wordt door de ouders bepaald. Gezien het water in de omgeving is een zwemdiploma wel aan te bevelen. Deelname aan de activiteiten geschiedt altijd op eigen risico.

Voor de ontwikkeling en promotie van het Speelbos en de activiteiten werken we samen met diverse partijen waaronder NME en het project ‘Groen doet 

Goed’, Hart voor Woerden, Stichting Woerden Actief, de Gemeente Woerden, inwoners, commerciële partijen en de basisscholen

.

    

Speelgarage (Schilderskwartier)

Speelgarage

 

De Speelgarage is een garage in de Hobbemastraat. De garage is beschikbaar gesteld door GroenWest en staat vol met buitenspeelgoed, van steps tot skelters, van ballen tot skeelers, van frisbees tot tennisrackets. Voor ieder kind wat wils! Elke woensdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.00 uur kunnen de kinderen met het speelgoed komen spelen. Regelmatig worden er ook extra activiteiten of workshops georganiseerd bij de Speelgarage, in samenwerking met het Klooster Woerden. Een voorbeeld is de muzikale slagworkshop, waarbij de kinderen hebben hebben leren drummen. De activiteiten bij de Speelgarage zijn vrij toegankelijk voor de kinderen uit de Hobbemastraat en hebben een open karakter.

Het Beweegteam stimuleert de kinderen tot bewegen en begeleidt de kinderen, maar is niet verantwoordelijk voor het toezicht. De ouders zijn verantwoordelijk voor het toezicht.

De reparatie van het buitenspeelgoed wordt opgepakt in samenwerking met lokale partners, zoals Stichting de Terugwinning en Sleutelclub Kamerik. 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media