• >

Geslaagde start Lokaal Sportakkoord

Maandagavond 9 december was de startavond van het Lokale Sportakkoord van de gemeente Woerden. Vragen als Wat is een Lokaal Sportakkoord, wat kun je met een Lokaal Sportakkoord en wat willen we met een Lokaal Sportakkoord? stonden centraal. De bijna 50 aanwezige personen uit de sport, onderwijs, kinderopvang, buurtwerk en cultuur zijn welkom geheten door wethouder Arjan Noorthoek.

Via het Sportakkoord zetten gemeente, (sport)verenigingen, onderwijsorganisaties, vertegenwoordigers uit zorg en welzijn en bedrijfsleven zich ervoor in dat mensen meer gaan sporten en bewegen. Zowel jong en oud, met of zonder beperking en ongeacht gender of nationaliteit. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. De gemeente Woerden kiest ervoor om met het Lokaal Sportakkoord in te zetten op twee thema’s:

  • Vaardig in bewegen (beweegvaardigheid en actieve leefstijl)
  • Vitale sportaanbieders (alle sportaanbieders zijn toekomstbestendig)

Het tweede deel van de avond werd er volop gediscussieerd, bijvoorbeeld over vragen als: Spreken we over een 'sportakkoord' of een 'beweegakkoord'? Ook werden er concrete ideeën genoemd zoals de inzet van het Athletic Skills Model (leermethode voor een leven lang bewegen) en werden er goede voorbeelden gedeeld zoals een periodieke sportinstuif voor jongeren in Harmelen die door alle sportclubs samen wordt georganiseerd. 

De eerste stappen voor een Lokaal Sportakkoord zijn gezet. Op maandagavond 20 januari gaan we verder.
Wil je een steentje bijdragen aan een leven lang sport en bewegen in Woerden?
Klik dan hier om u op te geven!

Meer lezen over het Sportakkoord? 
Wij hebben op onze website een pagina aangemaakt over het Lokale Sportakkoord.
Klik hier om naar de pagina te gaan en meer te lezen over het Sportakkoord. 

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de sportformateurs van Woerden:

  • Bas van der Heijden – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Cindy Oosterga – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0
0
0
s2sdefault
Clear filters

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media