• >

‘Sjors, ontdek je talent!’ en ‘Try Out’ in Woerden

‘Sjors, ontdek je talent!’ liet afgelopen schooljaar meer dan 1700 basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops binnen de gemeente Woerden. Wegens dit daverende succes hebben Brede Scholen Woerden en Beweegteam Woerden besloten dit project komend schooljaar te continueren. Alle aanbieders hebben wederom de mogelijkheid gekregen om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, op de website www.sjorsinwoerden.nl en in de Sjors-app waar kinderen zich digitaal en eenvoudig voor kunnen inschrijven.

Nieuw aanbod voor het voortgezet onderwijs: “Try Out”

Naar aanleiding van het succes van “Sjors, ontdek je talent!” in het basisonderwijs realiseren wij dit schooljaar voor het eerst ook een aanbod voor de leerlingen in het voortgezet onderwijs (12-18 jaar). Dit gebeurt onder de naam “Try Out”. De aanbieders hebben zich ook voor deze doelgroep kunnen aanmelden via www.sportstimulering.nl
Het totale en actuele aanbod voor Try Out is terug te vinden via de website www.tryoutinwoerden.nl 

Klik hier voor de brief met meer informatie voor aanbieders van alle Sjors en Try Out activiteiten. 

Bewezen formule

Het Sjors-programma is inmiddels in bijna 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen en aanbieders. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het Sjorsboekje (in te zien via https://cultuurensportstimulering.nl/woerden-2019-2020/ )  en leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontvangen een (digitale) flyer (zie https://beweegteamwoerden.nl/images/Fotos/Activiteiten/Brochure_Try_Out_Woerden.pdf).
Leerlingen kunnen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij op een laagdrempelige manier enkele (vaak gratis) naschoolse introductielessen kunnen volgen. Zo krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn!

De organisatie Sportstimulering Nederland heeft een mooi filmpje gemaakt, dat goed laat zien hoe het Sjors programma werkt. Voor Try Out heeft het Beweegteam zelf een filmpje gemaakt. 
Bekijk het Sjors-filmpje door te klikken op de onderstaande afbeelding. Dit filmpje is ook te bekijken via de link: https://vimeo.com/346086684

afbeelding filmpje Ontdek je wereld met Sjors

Bekijk het Try Out-filmpje door te klikken op de onderstaande afbeelding. Dit filmpje is ook te bekijken via de link: https://youtu.be/mJDq-3WFNog

Afbeelding van filmpje Try Out

Aanbieders kunnen hun activiteit nog steeds aanmelden!

‘Sjors, ontdek je talent!’ en ‘Try Out’ stimuleren kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij (nog steeds) alle aanbieders nodig! Het Sjorsboekje en de flyers zijn begin oktober 2019 op alle scholen in de gemeente Woerden verspreid, maar ook na de verspreiding van de boekjes en de flyers kunnen aanbieders zich nog steeds aanmelden met activiteiten.
Het aanbod wordt dan wel zichtbaar op de sites en in de app, maar het kan niet meer in het boekje komen te staan (omdat het boekje dan al gedrukt is) . 

U kunt uw (kennismakings)activiteit nog steeds aanmelden via www.sportstimulering.nl

Meer info

Voor meer informatie over dit bericht en over het project 'Sjors, ontdek je talent!' en “Try Out” kunt u contact opnemen met Katinka Meiborg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Linda van Amerongen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch 06-58772402.

0
0
0
s2sdefault
Clear filters

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media