• >

Kampen uw leden met een laag inkomen? Informeer hen over de Declaratieregeling!

Mogelijk heeft u in uw vereniging leden die zichtbaar of onzichtbaar kampen met een laag inkomen. Voor hen kan het betalen van contributie voor het lidmaatschap van de vereniging een grote kostenpost zijn. Gemeente Woerden wil al haar inwoners in staat stellen mee te doen met sociale activiteiten, daaronder valt ook het lidmaatschap aan verenigingen. Via Ferm Werk kunnen zij een aanvraag indienen voor de Declaratieregeling. Deze regeling is een vergoeding voor sport, cultuur, abonnementen en schoolbijdragen. Met deze regeling kunnen gezinnen met lage inkomens per gezinslid jaarlijks tot € 205,- vergoed krijgen van Gemeente Woerden. Meer hierover leest u in de folder (download hier de pdf-versie) of op www.fermwerk.nl/uw-inkomen/extra-bij-laag-inkomen/declaratieregeling-en-ondersteuningsfonds.

Wilt u uw leden hierover informeren?

Hieronder vindt u een kort stukje wat u in uw nieuwsbrief of op uw social media account zou kunnen plaatsen.

Heeft u te maken met een laag inkomen en bent u lid van een vereniging? Dan kan het betalen van contributie veel stress opleveren. Gemeente Woerden heeft daarom de Declaratieregeling: via deze regeling kunt u een vergoeding krijgen voor verschillende kosten, zoals de contributie voor uw lidmaatschap. Via de Declaratieregeling kunnen gezinnen met lage inkomens per gezinslid jaarlijks tot wel € 205,- vergoed krijgen van Gemeente Woerden. Mensen met een bijstandsuitkering doen automatisch mee met de Declaratieregeling, zij kunnen via Ferm Werk kosten declareren met behulp van een declaratieformulier. Andere mensen met een laag inkomen (tot maximaal 120% van de bijstandsnorm) kunnen bij Ferm Werk een aanvraag indienen.

Meer weten? Kijk dan op www.fermwerk.nl/uw-inkomen/extra-bij-laag-inkomen/declaratieregeling-en-ondersteuningsfonds.

Wilt u hulp ontvangen bij het invullen van de formulieren? Dan kunt u terecht bij Thuisadministratie van Welzijn Woerden via Saskia Hijzelendoorn,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348 - 421 101.

Deze Declaratieregeling geldt ook voor inwoners van gemeente Oudewater.

Meer informatie of vragen/opmerkingen?

Mocht u hierover meer informatie willen of vragen/opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Jozien Horjus
Beleidsadviseur Inkomen van de gemeente Woerden. 
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Clear filters

Zoek je sport

Je kunt al het sport- en beweegaanbod terugvinden op de volgende pagina:

Zoek eenvoudig naar sportaanbod wat bij jou past!

Social Media